Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat la finalul intalnirii de astazi pe care a avut-o cu guvernatorul Bancii Nationale Romane, ministrul Finantelor si prim-ministrul ca le recomanda politicienilor sa fie prudenti si retinuti in declaratii.

Acesta s-a referit la ultimele declaratii legate de marirea salarilor din aparatul de stat si a pensiilor.

“As face o atentionare extrem de serioasa celor care acum cateva zile anuntau mariri de salarii si a pensiilor. Astfel de declaratii, mai ales cand vin din partea unor politicieni care fac parte din arcul guvernantei, fac rau Romaniei. Fac o invitatie politicoasa la retinere si prudenta, deoarece cuvantul de ordine trebuie sa fie mentinerea stabilitatii si nu alunecarea in populism”, a declarat presedintele tarii.

In cursul saptamanii trecute, coalitia a decis majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie.

Totul a pornit de la declaratia oficialului FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a spus ca reformele ar putea crea spatiu pentru o modesta recuperare a salariilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.