Premierul Emil Boc a incercat sa-l calmeze pe Cseke Attila, nemultumit de fondurile alocate sanatatii, spunandu-i ca va primi mai multi bani in luna octombrie, cand Guvernul va opera o noua rectificare, dar Cseke a reclamat inclusiv un tratament discriminatoriu in comparatie cu CNAS, condusa de PDL.

Discutia dintre premier si ministrul Sanatatii a avut loc inainte de demisia lui Cseke, in prezenta vicepremierului UDMR Marko Bela, seful Guvernului asteptand pana in ultimul moment ca ministrul sa renunte la demisie, au relatat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a demisionat

"Premierul a incercat sa calmeze situatia, spunandu-i lui Cseke ca Guvernul va mai efectua in luna octombrie o rectificare bugetara, iar Ministerul Sanatatii va primi fonduri suplimentare. Ministrul a reclamat insa atat faptul ca nu a fost consultat la elaborarea proiectului de rectificare, dar mai ales un tratament pe care l-a catalogat drept discriminatoriu in comparatie cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Practic, Cseke a aratat ca presedintele CNAS, membru PDL, a fost consultat in privinta rectificarii in timp ce el, ca ministru, a avut acces la date foarte tarziu", au relatat sursele prezente la discutie.

Potrivit acestora, vicepremierul Marko Bela a aratat la randul sau ca CNAS cheltuieste banii "fara scrupule" si fara un control eficient, iar Ministerul Sanatatii este "hulit" si indicat drept vinovat pentru gestionarea financiara a sistemului.

Sanatatea lui Cseke Attila: Era tragediilor din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.