Presedintele Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, sustine ca isi doreste ca Legea turismului, aflata in dezbaterea comisiei pe care o conduce, sa fie functionala cel putin zece ani si crede ca aceasta ar putea intra in vigoare inca din toamna lui 2011.

"Ne dorim ca aceasta lege sa devina o lege cadru pentru dezvoltarea turismului in Romania, o lege care sa reglementeze nu numai turismului de pe litoral, ci si turismul din celelalte zone, ma refer la turismul rural, la turismul montan, la agroturism, la toate zonele, la turismul balneo si ne dorim ca aceasta lege sa fie functionala cinci-zece ani de acum incolo si sa nu mai fie necesara modificarea ei. Consultarile pe care le avem pe fiecare articol in parte cred ca sunt benefice, avem o serie de amendamente care deja au fost acceptate si sunt amendamente care au ramas in discutie intre minister, membri comisiei si ceilalti participanti la dezbateri", a declarat Sulfina Barbu, in statiunea Olimp, unde deputatii din Comisia de Administratie Publica s-au intrunit pentru a analiza proiectul Legii turismului, transmite MEDIAFAX.

Sulfina Barbu considera ca Legea Turismului va duce la finantarea cu prioritate a lucrarilor de infrastructura de catre Guvern si va determina o mai buna colaborare intre autoritatile centrale si locale.

"In primul rand, finantarea lucrarilor de infrastructura cu prioritate de Guvern prin MDRT este o prevedere din aceasta lege si elaborarea metodologiilor pentru toate tipurile de obiective turistice, care astazi vedem ca nu sunt reglementate, ma refer aici inclusiv la monumentele istorice, la obiectivele turistice in care avem resurse cu caracter terapeutic si la multe alte obiective. De asemenea, in privinta colaborarii dintre autoritatile centrale si autoritatile locale, am prevazut ca toate metodologiile, toate avizele si absolut toate proiectele se elaboreaza de catre autoritatile centrale in colaborare cu autoritatile locale altfel nu cred ca cineva poate sa dezvolte turismul in Romania de unul singur, nici operatorii nu pot sa o faca singuri fara reglementari clare, nici autoritatile centrale si locale nu pot sa faca fara operatori puternici", a explicat Sulfina Barbu.

Citeste si:
Presedintele ANT: Legea Turismului, aprobata pana in martie 2016
Presedintele ANT: Legea...

Ea a precizat ca Legea turismului ar putea intra in vigoare din toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.