Emil Boc a declarat ca i-a solicitat ministrului de Interne, Traian Igas, sa initieze o ancheta detaliata si asupra evenimentelor din orasul Deta.

"La solicitarea expresa pe care i-am adresat-o, ministrul Igas are o ancheta in detaliu cu ce se intampla la Deta, dar si in intregul sistem politienesc", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca anchetarea persoanelor vinovate, indiferent despre cine este vorba, reprezinta o dovada de functionare a statului de drept, dar ca procesul de reforma trebuie continuat pana la capat, astfel incat populatia sa se simta in siguranta.

"Pentru asta trebuie oameni bine pregatiti si aflati acolo unde trebuie si nu in birouri. Acest lucru se intampla in momentul de fata, prin restructurarea aparatului politienesc concomitent cu destructurarea unor retele din ultimii 20 de ani intre diverse structuri politienesti si nu numai, care nu au conferit siguranta cetateanului", a adaugat premierul.

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.
In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Patru dintre acestia au fost retinuti, iar Bogdan Roman este in continuare cautat, fiind dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Judecatoria Deta a emis, luni seara, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Calin Roman si pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Pavel Strimtu, suspectati de implicare in altercatia de la o terasa din Deta, in urma careia trei persoane au fost injunghiate.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Totodata, Judecatoria Deta a emis mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este cautat de catre anchetatori, fiind suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului din Deta.

Fata de cei cinci a fost pusa in miscare actiunea penala printr-o ordonanta emisa luni, acuzatiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, mai multe infractiuni de lovire-forma tip si agravata. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost inceputa urmarirea penala si pentru infractiunea de port fara drept al cutitului in locuri publice.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), declara, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca ambii sai copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violenta si daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa raspunda pentru faptele lor.

Citeste si:
Traian Igas: PSD ii MINTE pe romani ca doreste reducerea CAS!
Traian Igas: PSD ii MINTE pe...

Ministrul de Interne, Traian Igas, anunta, luni, ca a dispus o ancheta la Deta, seful Politiei Romane, Liviu Popa, mergand in Timis.

Liviu Popa spunea ca a venit in Timis pentru a face o ancheta si a stabili cum s-a desfasurat activitatea politistilor in cazul scandalului din Deta, precizand ca si-a intrerupt concediul pentru acest lucru si asigurand ca va avea toata fermitatea in desfasurarea anchetei.

Popa spunea ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei lucratori de Politie din Deta sunt cercetati prealabil in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Tot luni, ministrul de Interne, Traian Igas, declara pentru MEDIAFAX ca seful Politiei din Deta, Viorel Golosie, in cazul caruia a fost inceputa cercetarea prealabila in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din functie.

Citeste si:
Deta: Fiii primarului Petru Roman vor fi cercetati in libertate
Deta: Fiii primarului Petru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.