Basescu a declarat ca s-a "cam saturat" de "sensibilitatile excesive" ale celor din CSM,mentionand ca nu poate fi impiedicat sa-si spuna punctul de vedere.

Traian Basescu a fost intrebat despre reactia CSM dupa publicarea raportului CE privind MCV.

"Este exact reactia unor birocrati prafuiti. (...) Si-au dat proba incompetentei. Nu aveau ce sa prezinte, nu stiu ce strategii, nu stiu ce minuni. Au 17 puncte, recomandari. Romania... sau justitia, pentru ca in sfarsit acum cererile se focalizeaza, in mod deosebit, pe Inalta Curte de Casatie si pe CSM, au 17 puncte.

Nu toate le revin lor, unele, cateva, revin Ministerului Justitiei, Guvernului. Planul lor, strategia lor aceea este: sa indeplineasca exigentele celor 17 puncte. Nimic mai mult nu le cere nimeni. Daca vor sta sa dezbata o strategie cu societatea civila si intre ei si sa-si dea cu parerea, ne prinde anul viitor si vor fi, asa cum sunt responsabili de problemele pe care le avem cu accesul in Schengen, vor fi responsabili si de prelungirea mecanismului sau introducerea altui mecanism", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a mentionat ca a avut cu presedintele CSM o discutie telefonica si recomandarea sa, la anuntul lansarii unei strategii, a fost:

"Domnule presedinte, va rog cititi cele 17 recomandari, vedeti care revin CSM si Inaltei Curti, indepliniti-le pe acelea si va va multumi un popor intreg".

Intrebat ce i-a spus presedintele CSM, Basescu a declarat:

"Asta a fost recomandarea mea, nu astept de la dansii un raspuns, chiar sper sa inceteze sa mai aiba reactii. Lor li se pare ca orice referire a sefului statului la justitie este - sau se fac ca nu inteleg - e un amestec in justitie. Oamenii astia trebuie sa stie doua lucruri esentiale. In primul rand ca ei sunt o putere a statului. Sunt trei puteri: executiva, legislativa, judecatoreasca. Toate aceste trei puteri au in varf pe unul care se numeste seful statului. Nu-l pot impiedica pe seful statului sa-si exprime puncte de vedere, cu atat mai mult cu cat acestea reflecta corect niste realitati ale justitiei. M-am cam saturat de sensibilitatile lor excesive. Cand nu vor mai avea puncte negre in rapoartele de la Comisie, cu siguranta n-or sa ma mai auda facand remarci la adresa lor", a mai spus el.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.