Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, acuza presiunile din partea politicienilor in dosarul legat de ministrul Mediului Laszlo Borbely, el condamnand la TVR Info presiunile asupra anchetatorilor din acest caz.

Procurorul sef al DNA a spus, intr-un interviu acordat TVR, ca solidaritatea unor colegi de partide nu ar fi nicio problema pentru procurori daca s-ar opri aici, insa aceasta solidaritate este "condimentata" cu afirmatii facute in necunostinta de cauza si cu acuzatii la adresa anchetatorilor.

"Am vazut in ce constau declaratiilor de sustinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice si nu fac decat sa constat ca se intampla lucruri care in ultima vreme se repeta in mod obisnuit. Aceasta solidaritate nu ar fi nicio problema pentru procurori daca s-ar opri aici, insa aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmatii facute in totala necunostinta de cauza si cu acuzatii la adresa DNA sau a procurorilor. Aceste personaje care fac acuzatii nu cunosc nici situatia de fapt, nici situatia juridica si nici normele juridice aplicabile in materie, fara ca asta sa-i impiedice sa faca acuzatii de genul «DNA este o institutie abuziva». Problema se pune atunci cand acest climat pune presiune pe procuror, in conditiile in care oricum instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificila", a declarat Daniel Morar, transmite MEDIAFAX.

Seful DNA, Daniel Morar, spune ca atunci cand a vorbit despre presiunile asupra procurorilor a avut in vedere declaratiile vicepresedinetlui PNL, Mihai Voicu, ale presedintelui UDMR Kelemen Hunor si postarea pe blog a presedintelui PSD Victor Ponta.

UDMR investigheaza scurgerilor de informatii in cazul Borbely


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.