ANI respinge acuzatiile facute de purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, referitoare la trucarea licitatiei pentru arhivarea declaratiilor de avere si anunta ca o va da in judecata pe aceasta pentru prejudiciile de imagine aduse institutiei.

Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ANI a trucat o licitatie pentru arhivarea declaratiilor de avere, creand un prejudiciu de aproape 1,5 milioane de euro.


Agentia Nationala de Integritate sustine, vineri, intr-un comunicat, ca procedura de licitatie internationala deschisa a "Sistemului informatic pentru managementul electronic al documentelor, servicii de arhivare electronica, hosting Portal si servicii asociate", derulata in perioada 2008 - 2009, s-a desfasurat conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, si a fost publicata atat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, operat de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, cat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Toate documentele aferente procedurii de licitatie internationala deschisa se regasesc pe pagina de internet a ANI, transmite MEDIAFAX.

In sprijinul acestor argumente de legalitate, ANI face referire la rezultatul unui control al ANRMAP din 2009, la raportul din acelasi an al unitatii de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor si la rapoartele de audit al Curtii de Conturi, respectiv cel de audit extern independent al managementului ANI pentru anul 2008 realizat de catre Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.