Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, intrebat despre criticile formulate de mai multi diplomati la adresa Romaniei, ca obiectiile critice trebuie privite cu intelegere, el adaugand: "E mai bine sa-ti spuna decat sa nu-ti spuna".

"Sigur, maniera in care o fac e de discutat, dar e mai bine sa-ti spuna decat sa nu-ti spuna. Si datoria lor ca trimisi ai statelor respective este tocmai sa comunice cu organismele nationale tocmai pentru ca prin sprijin reciproc sa depasim niste momente dificile. Si noi putem sa avem reprosurile noastre la adresa unor parteneri si este bine ca acestea sa se discute intr-un cadru amical pentru ca nimeni nu are vreun interes sa deterioreze relatia", a spus Ion Iliescu, referindu-se la faptul ca in ultimele zile mai multi ambasadori au reclamat ca unor companii straine li se cere mita la intrarea pe piata din Romania.

Iliescu a apreciat ca aceste observatii critice trebuie privite cu intelegere "pentru ca nu sunt observatiile unor vrajmasi ai tarii, ci ale unor prieteni sinceri, care vor sa ajute".


Pe de alta, el a apreciat, referindu-se la relatia romano-franceza, ca "toti romanii pastreaza traditional sentimente bune, calde fata de Franta".

"Multi intelectuali romani s-au format in Franta si Franta ne-a fost sprijinul politic cel mai important in dezvoltarea noastra moderna. Tot secolul XIX ne-a fost marcat de eforturile noastre pentru statalitate si apoi pentru faurirea statului national unitar si Franta ne-a fost un sprijin constant. Si asta a intrat in constiinta romanilor", a spus fostul presedinte, transmite MEDIAFAX.

El a mai apreciat ca Romania ar trebui sa invete de la Franta "aceasta statornicie si acest efort eficace al francezilor pentru a tine pasul cu dezvoltarea moderna, in plan politic dar si tehnologic pentru ca tehnologia domina de aproape jumatate de secol toata dezvoltarea contemporana".

Ambasadorii american si francez au declarat, recent, ca unor firme din tarile pe care le reprezinta li s-a cerut mita pentru a intra pe piata din Romania.

Americanii se plang ca trebuie sa dea mita in Romania

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.