Legea prostitutiei nu este printre prioritatile Ministerului Muncii, dar la un moment dat va trebui sa facem asta, in trei, cinci sau sapte ani, a declarat, marti, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, aratand ca o astfel de initiativa ar putea veni din Parlament.

"Legalizarea prostitutiei nu este printre prioritatile ministerului. (...) Poate ar trebui sa vina o initiativa din Parlament (...) Dar, la un moment dat, cred ca va trebui sa facem asta, in trei ani, in cinci sau sapte ani", a spus Lazaroiu, raspunzand unei intrebari adresate de deputatul Cristina Pocora, in Comisia de munca din Camera Deputatilor.

Lazaroiu a precizat ca in tarile in care a fost facut acest pas s-a observat ca a scazut incidenta traficului de fiinte umane.

Ministrul Muncii a amintit de raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane, aratand ca sunt probleme si ca exista chiar doi politicieni la varf implicati in problema traficului cu fiinte umane, transmite MEDIAFAX.

"S-ar putea ca legalizarea sa nu rezolve problema politicienilor, dar sa reduca incidenta traficului", a spus Lazaroiu.

Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2010 privind traficul de persoane noteaza ca autoritatile romane au raportat un caz in care doi membri ai unui important partid politic au fost implicati in exploatarea sexuala a unor femei. [Ar trebui legalizata prostitutia in Romania?]

In documentul Departamentului de Stat american se arata ca Guvernul Romaniei nu respecta in totalitate standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane si nu a prezentat o situatie privind anchetarea traficantilor care exploateaza victimele prin munca.

Prostitutia ramane ilegala in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.