CSAT a decis, luni, ca fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman in 2012 sa scada cu 106 militari fata de anul in curs, anunta Presedintia.

"In cadrul sedintei s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, fortele dislocate in teatrele de operatii vor scadea, in anul 2012, cu 106 militari fata de anul 2011, iar fortele aflate in tara, dislocabile la ordin, vor creste cu 308 militari, fata de 2011.

Ministerul Administratiei si Internelor va pune la dispozitia Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2012, un numar de 357 de militari, care vor actiona in teatrele de operatii din Afganistan si Balcanii de Vest", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, in cadrul sedintei, Ministrul Apararii Nationale a solicitat aprobarea continuarii activitatii de testare si validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul Romaniei a resurselor materiale si umane apartinand guvernului Statelor Unite ale Americii dinspre si catre Afganistan in sprijinul operatiei NATO – ISAF si a operatiei de coalitie Enduring Freedom.

In acelasi timp, membrii Consiliului au avizat Carta Alba a Apararii, document elaborat de catre Ministerul Apararii Nationale, urmand ca acesta sa fie supus aprobarii Parlamentului, conform legislatiei in vigoare.

  • La sedinta, care a fost condusa de presedintele Traian Basescu, au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, Ion Ariton, ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, Ioan Grosu, seful Statului Major General, general-maior Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor si purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan.
Citeste si:
Ministrul Agriculturii, cerut de fermieri în CSAT, de teama unei...
Ministrul Agriculturii, cerut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.