Mircea Basescu este suta la suta de acord cu ce a spus presedintele Traian Basescu referitor la Regele Mihai.

"A fost un comentariu, o opinie a presedintelui, cu care eu, ca cetatean, sunt de acord", a spus Mircea Basescu, referitor la afirmatiile lui Traian Basescu, conform carora abdicarea Regelui Mihai a fost un act de lasitate.

"Pai, daca ar fi fost Traian in locul lui, ar fi spus: impuscati-ma, nu ar fi abdicat. Sunt atatea exemple de regi care au fost omorati. Daca Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil ca ar fi fost omorat si atunci ar fi devenit un erou
", a mai comentat Mircea Basescu, potrivit replicaonline.ro.


"Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere"
, a spus Basescu.


"Comentariile lui Basescu i-au socat pe romani, care il respecta pe fostul monarh si pretuiesc rolul sau in istorie",
precizeaza Washington Post, adaugand ca pozitia presedintelui este similara celei din perioada comunista, cand Regele Mihai era desconsiderat de regim, iar rolul sau era minimalizat

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.