Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a promulgat, miercuri, Legea privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin, desi a avut "unele semne de intrebare", dar ca toate partidele, inclusiv USL, au cerut promulgarea acestei legi.

"Astazi am promulgat si legea printr-un singur tur al alegerii primarilor. Pot sa va spun ca am avut niste semne de intrebare", a declarat Traian Basescu.

El a mai sustinut ca toate partidele au cerut promulgarea legii.

"Pana la urma este problema lor. Inclusiv USL, ieri (marti - n.r.), in una din solicitarile din adresa pe care mi-au dat-o, dincolo de hazlia propunere cu alegerile anticipate, hilara, una era alegerile locale pe noua lege", a precizat seful statului, transmite MEDIAFAX.

Legea privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin a fost adoptata, la finele lunii mai, de Camera Deputatilor, forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "impotriva" si trei abtineri.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi alesi intr-un tur de scrutin, cu exceptia situatiilor de balotaj. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor dupa ce Senatul l-a respins anterior.

Mai multi reprezentanti ai partidelor politice, inclusiv PDL, la fel ca si o serie de ONG-uri, i-au cerut sefului statului sa nu promulge legea.

Care vor fi efectele alegerilor primarilor din primul tur?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.