Lideri PSD estimeaza ca prin alegerea primarilor intr-un tur PDL isi va mentine cele 15 primarii din orasele resedinta de judet, in timp ce USL ar putea pierde in patru din cele 18 detinute in prezent.

Lideri ai PSD considera ca alegerea primarilor intr-un tur de scrutin va face ca schimbarea actualilor primari din marile orase sa devina dificila in conditiile in care rata prezentei la vot va fi cea indicata de actualele sondaje de opinie.

USL detine in prezent 18 primarii - Pitesti, Bistrita-Nasaud, Braila, Buzau, Constanta, Galati, Targu Jiu, Slobozia, Iasi, Alexandria, Vaslui, Focsani, Bacau, Oradea, Calarasi, Baia Mare, Giurgiu si Zalau.

PDL detine 15 primarii de mari orase: Alba-Iulia, Arad, Botosani, Brasov, Cluj, Targoviste, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Targu Mures, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Suceava, Tulcea si Ramnicu Valcea.


Estimarea liderilor PSD pleaca de la sondajele preliminare din ultimele luni, precum si de la rezultatele alegerilor din 2008 si arata ca, fara o prezenta la vot de peste 60% in marile orase, primariile din Buzau, Iasi, Vaslui si Bistrita, detinute in prezent de USL, ar putea fi decise de "metodele" de mobilizare specifice fiecarui partid, transmite MEDIAFAX.

In aceste patru orase diferenta in sondaje dintre candidatii PSD/PNL si cei ai PDL este de sub 10%, iar social-democratii iau in calcul si tensiunile la nivel local dintre liderii PSD si cei ai PNL. Liderii social-democrati arata ca optiunile actuale pentru USL ar putea fi fragmentate de potentialii candidati ai PSD sau PNL care vor pierde nominalizarea candidaturii sub sigla USL si vor intra in cursa ca independenti.

In plus, liderii PSD apreciaza ca PDL va castiga, prin UNPR, si primaria Buftea si a Devei, dupa ce actualii primari s-au inscris in UNPR.
In aceste conditii, PSD pleaca de la premisa ca nu va avea probleme sa isi pastreze, impreuna cu PNL, 12 orase resedinta de judet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.