USL va declansa referendumuri privind reorganizarea administrativ-teritoriala in toate judetele in care are majoritatea in CJ, au anuntat, luni, Crin Antonescu si Victor Ponta, care au precizat ca sunt 21 de judete in care USL are presedintele de CJ si alte cateva in care are majoritatea in Consiliu.

"USL va declansa referendum prin alesii sai locali in toate judetele in care va avea o majoritate pentru aceasta decizie. Nimic altceva nu e acceptabil", a spus Antonescu.

La randul sau, Victor Ponta a precizat ca termenul, de principiu, al organizarii acestor referendumuri ar fi 17 sau 24 iulie, dar a aratat ca fiecare Consiliu Judetean isi stabileste data.

Ponta: Daca Basescu va desfiinta judetele, noi le vom face la loc

"Referendumurile locale se fac in baza Legii referendumului, existenta. Referendumul ar urma sa aiba o sigura intrebare la care sa se raspunda cu «Da» sau «Nu»: «Sunteti de acord cu propunerea lui Traian Basescu de a desfiinta judetele actuale?»", a spus Ponta, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PSD a mai declarat, raspunzand unei intrebari, ca referendumurile locale pe care Uniunea doreste sa le organizeze in judetele in care are majoritatea pentru a impune aceasta decizie vor costa jumatate fata de referendumurile organizate de Traian Basescu.

"Costurile vor fi diferite, in functie de numarul de sectii de vot. Am discutat cu presedintii de Consilii Judetene, care mi-au spus ca costul va fi la jumatate fata de costurile de pana acum, de la referendumurile convocate de Traian Basescu si care nu s-au finalizat cu nimic, de fiecare data fiind organizate de la nivel central, cu toate aranjamentele si firmele pe care Guvernul le selecteaza", a spus Ponta.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca referendumurile locale sunt prevazute de lege, indiferent cat costa.

"Indiferent cat costa, asa spune legea. Si daca asa spune legea, asa facem, indiferent cat costa. A invarti aceste argumente cum ne convine devine obositor", a spus Antonescu.

Romania, reorganizata pana in 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.