Calendarul maximal al PDL pentru reorganizarea administrativa prevede finalizarea procesului pana la alegerile locale de anul viitor, interval in care sa fie adoptate si legile de modificare a administratiei, astfel incat noile consilii judetene sa inceapa imediat activitatea, afirma premierul Boc.

El a aratat ca, dupa ce se va ajunge la un consens privind reorganizarea administrativa a tarii, trebuie stabilite si atributiile noilor consilii judetene, printr-un proiect de lege de modificare a Legii administratiei publice.

Procesul presupune si modificarea Legii serviciilor deconcentrate, printr-un act normativ care va stabili atat atributiile, dar si numarul acestora, a precizat premierul, transmite MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, legile subsecvente reorganizarii administrative sunt in prezent in stadiu de pregatire la nivelul unui grup interministerial.

Boc a anuntat totodata ca a solicitat fiecarui ministru sa ii raspunda la doua intrebari, respectiv care dintre atributiile serviciilor deconcentrate pot fi transferate la primarii si cate dintre aceste servicii mai trebuie pastrate ca si oficii in municipiile resedinta de judet.El a precizat ca discutiile vor continua luni in coalitie, urmand ca saptamana viitoare sa fie organizata o noua intalnire cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema.

De ce intervine Ungaria in reorganizarea Romaniei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.