Premierul Emil Boc a trecut pe culoare rosie a semaforului, in timp ce se deplasa, vineri, ca pieton, de la sediul Guvernului catre filiala BCR din Piata Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din noul program "Prima Casa", traficul fiind oprit de un politist care il insotea pe primul-ministru.

Sucursala BCR, unde premierul era asteptat pentru a asista la semnarea contractului, se afla in imediata apropiere a Palatul Victoria, astfel ca Boc a ales sa nu mai foloseasca masina din coloana oficiala, ci sa se deplaseze ca pieton pana la locul evenimentului. El a fost supravegheat si insotit pe tot traseul de mai multi ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza.

In momentul in care delegatia de la Guvern a ajuns la trecerea de pietoni din fata bancii, premierul s-a oprit la culoare rosie a semaforului, dar unul dintre politistii care il insotea a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei si a facut semn pietonilor, inclusiv lui Boc, sa traverseze, transmite MEDIAFAX.

Observand ca trecerea masinilor a fost blocata, iar politistul facea semne pietonilor sa treaca, Boc s-a decis, dupa o scurta ezitare, sa traverseze si el pe culoarea rosie a semaforului.

Ulterior, dupa ce a asistat la semnarea contractului, Boc a ales sa se intoarca la Guvern tot pe jos, dar de aceasta data insotit de un numar mare de reporteri si operatori TV, carora chiar le-a atras atentia sa nu traverseze intersectia pe culoarea rosie a semaforului.

  • Explicatiile de la Guvern

"Premierul Emil Boc a traversat strada, impreuna cu ceilalti pietoni, in momentul in care agentul de la Politia Rutiera, aflat in intersectie, le-a permis acest lucru. Legea circulatiei precizeaza ca, atata timp cat in intersectie este un politist, se respecta indicatiile acestuia cu intaietate", transmite Guvernul.

Sursa citata precizeaza totodata ca agentul lucreaza la Politia Rutiera si nu face parte din garda personala a premierului.

Coloana premierului este formata, conform legii, din ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza si agenti ai Politiei Rutiere.

Citeste si:
Tânăr accidentat mortal pe trecerea de pietoni. Locuitorii au...
Tânăr accidentat mortal pe...

Agentul Politiei Rutiere care a oprit, vineri, traficul auto pentru premierul Boc si ceilalti pietoni il insotea pe seful Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.