Un nou scandal incepe sa iasa la suprafata in Covasna, unde presedintele CJ ar fi declarat ca maghiarii sunt pregatiti sa iasa in strada pentru a cere punerea judetelor Mures, Harghita si Covasna intr-o singura regiune, numita “Tinutul Secuiesc”.

Ptrivit “Gandul”, Seful udemerist al CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, marti ca UDMR si bisericile maghiare se pregatesc de "nesupunere civica" daca Traian Basescu si PDL nu vor fi de acord cu Tinutul Secuiesc, el precizand: "In prima faza iesim in strada pasnic, fara arme".

Cum se invart ungurii in jurul autonomiei teritoriale?

UDMR doreste, la o eventuala reimpartire administrativ-teritoriala a tarii, infiintarea Tinutului Secuiesc (judetele Covasna, Harghita, Mures) si a Partium-ului (judetele Bihor, Satu Mare, Salaj) ca "regiuni cu statut special de autonomie, dupa modelul Tirolului de Sud, singura solutie acceptabila pentru UDMR"

  • Sandor neaga declaratia

Dupa ce aceste declaratii au aparut in presa, seful CJ Covasna, Tamas Sandor, neaga declaratiile legate de nesupunerea civica prin iesirea in strada "in prima faza fara arme", sustinand ca "nici macar in gluma" nu a folosit si ca nu i-a trecut prin cap sa foloseasca astfel de "sintagme".

Presedintele CJ Covasna a reiterat ideea ca UDMR Covasna se va folosi de toate mijloacele politice si de nesupunere civica de a lupta impotriva desfiintarii Tinutului Secuiesc, transmite MEDIAFAX.

El a subliniat ca nici macar in gluma nu a folosit si nici nu le-ar trece prin cap, nici lui, nici altor membri UDMR sa foloseasca sintagme de genul ca "in prima faza UDMR va iesi in strada pasnic, fara arme, asa cum a dovedit in ultimii 20 de ani ca stie sa o faca".

Reorganizarea propusa de UDMR in 16 regiuni falimenteaza Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.