Deputatul PNL de Mures Ciprian Dobre a declarat ca presedintele Traian Basescu "nu are calitatea morala de a propune reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei", pentru ca are o cota de incredere din partea populatiei de 8-10%.

Deputatul PNL de Mures Ciprian Dobre a spus ca presedintele Traian Basescu "nu are calitatea morala de a propune reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei", avand o cota de incredere extrem de mica, iar premierul Emil Boc nu are "priceperea necesara", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul presedinte Traian Basescu, cu cea mai mica incredere pe care o poate avea, cred, un presedinte de stat, intre 8-10 la suta, nu are calitatea morala de a propune reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. Presedintele PDL, Emil Boc, in calitate de prim-ministru, nu are priceperea necesara sa faca acest lucru. Sunt ferm convins ca atat presedintele Traian Basescu, cat si Emil Boc - cabinetul Emil Boc - nu pot sa faca si sa duca la capat asa ceva. Adica reimpartirea administrativ-teritoriala a tarii. Nu pot, nu au competenta, sunt incapabili sa faca acest lucru, chiar daca si-ar dori. Nu poate omul politic cu cea mai mica incredere, dupa o inspiratie de zi de miercuri, la ora 15.00, sa reorganizeze administrativ o tara", a spus Dobre, adaugand ca nu cetatenii romani sunt vinovati ca presedintele si Guvernul nu se mai bucura de incredere. [Cum se invart ungurii in jurul autonomiei teritoriale?]

Potrivit deputatului, declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei "se bate cap in cap cu modificarea Constitutiei", care prevede Parlament unicameral, intrucat reorganizarea ar presupune un sistem bicameral.

Cum vrea Basescu sa reorganizeze Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.