Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, in sesiunea de vot final, cu 135 de voturi "pentru", 164 de voturi "impotriva" si 3 abtineri, motiunea simpla a opozitiei intitulata "Un flagel national-plantele etnobotanice".

Motiunea a fost dezbatuta, luni, de catre deputati.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, luni, in plenul Camerei, ca masurile luate pana acum au determinat limitarea proliferarii magazinelor care comercializeaza astfel de produse.

"Daca in 2010 functionau 373 de magazine cu acest profil, in prezent mai functioneaza numai 26 de unitati. Aprope 350 de magazine au fost inchise de anul trecut pana acum. Va asigur ca nu ne vom opri aici", a spus Igas. El a aratat ca, in perioada februarie-iunie 2011, echipele de control au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei si au confiscat peste 16.200 de plicuri care contineau substante psihoactive, transmite MEDIAFAX.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii simple a USL intitulata "Un flagel national - plantele etnobotanice", ca subiectul a fost politizat de catre opozitie si ca in lupta politica s-a uitat de interesul comun.

"Demersul de azi e o surpriza pentru mine. In lupta politica am uitat interesul comun. Inteleg lupta politica si rolul opozitiei, dar nu pot fi de acord cu politizarea unui fenomen care priveste o parte importanta a societatii", a spus ministrul Sanatatii.

Cseke: Opozitia a politizat etnobotanicele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.