Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat, la dezbaterea motiunii simple a USL intitulata "Un flagel national - plantele etnobotanice", ca subiectul a fost politizat de catre opozitie si ca in lupta politica s-a uitat de interesul comun.

"Demersul de azi e o surpriza pentru mine. In lupta politica am uitat interesul comun. Inteleg lupta politica si rolul opozitiei, dar nu pot fi de acord cu politizarea unui fenomen care priveste o parte importanta a societatii", a spus ministrul Sanatatii.

Cseke a precizat ca domeniul motiunii simple nu tine strict de Ministerul Sanatatii, ci de mai multe institutii ale statului.

El si-a manifestat speranta ca, in timpul citirii motiunii simple, sa nu fi fost multi tineri care sa fi urmarit activitatea Camerei, intrucat, a opinat el, textul acesteia este, practic, un "mercurial" al substantelor si al preturilor acestora.

Ministrul Sanatatii a precizat ca implicarea in lupta impotriva consumului de droguri usoare trebuie sa implice toata clasa politica, indiferent ca se afla la putere sau in opozitie, transmite MEDIAFAX.

Deputatii dezbat, luni, motiunea simpla a USL intitulata "Un flagel national - plantele etnobotanice", votul urmand sa fie dat marti.

Initiatorii motiunii simple intitulate "Un flagel national - plantele etnobotanice" considera ca inactiunea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Administratiei si Internelor in privinta consumului de etonobotabnice este "condamnabila si partinitoare".

"Inactiunea Ministerului Sanatatii, precum si a Ministerului Adminsitratiei si Internelor, care nu au luat niciun fel de masuri pentru respectarea legii, este cu atat mai condamnabila si chiar partinitoare", se arata in textul motiunii simple depuse de deputatii USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.