Presedintele Traian Basescu a declarat ca s-a consultat in cursul zilei de miercuri cu premierul Emil Boc pe tema desemnarii unui nou ministru al Muncii, el mentionand ca acesta va fi instalat pana la expirarea actualului interimat, "vineri cel mai tarziu".

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca va fi instalat un nou ministru al Muncii pana la expirarea interimatului, Basescu a raspus: "Intrebati-l pe domnul Emil Boc, eu zic ca o sa avem".

"Ne-am consultat azi. Eu cred ca o sa avem (ministru - n.r.). Dar cel care trebuie sa trimita propunerea de nominalizare este premierul", a continuat el, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a precizat ca va exista un nou ministru al Muncii inainte de terminarea interimatului de 45 de zile.

"Vineri cel mai tarziu veti avea ministru, insa noi ne-am consultat, el (premierul - n.r.) trebuie sa mearga cu propunerea si la partid", a mai spus presedintele Basescu.

  • 4 nume pe lista Muncii
Cine va prelua Ministerul Muncii?

Emil Boc a declarat ca are o lista scurta de 4-5 nume de persoane propuse pentru postul de ministru al Muncii, dar ca trebuie sa se "puna de acord" si cu membrii partidului inainte de a transmite nominalizarea catre seful statului. [Raluca Turcan: "Numele meu e vehiculat pentru Ministerul Muncii"]

"Trebuie sa ma pun de acord cu partidul, sa obtin suportul pentru persoana nominalizata, iar propunerea trebuie sa acceptata de catre presedinte", a spus Boc.

El a aratat ca este nevoie de un ministru al Muncii care sa continue "politica de forta" a Guvernului si ca, din acest punct de vedere, fostul ministru Botis a fost performant.

Ioan Nelu Botis a anuntat, in 20 aprilie, ca a demisionat din functia de ministru al Muncii, in contextul scandalului legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat in 22 aprilie de premierul Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.