Presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi, afirmand ca este vizita "unui prieten la Bucuresti" si multumindu-i acestuia pentru sprijinul acordat initiativelor Romaniei in cadrul Consiliului European.

"Este vizita unui prieten la Bucuresti. Eu mereu am vorbit acasa despre parteneriatul pe care il avem si in Consiliul European, unde Italia a sustinut mereu punctele de vedere ale Romaniei. Va multumesc mult pentru vizita pe care o faceti in Romania", a declarat Traian Basescu la inceputul intrevederii cu premierul italian.

La randul sau, premierul Silvio Berlusconi a aratat ca luni a avut o serie de discutii "foarte pozitive".

"Noi am asigurat o actiune hotarata din partea noastra pentru intrarea dumneavoastra in Schengen in acest an si am vorbit si despre posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru angajarea romanilor din Italia. Am vorbit si cu structurile de colaborare dintre politiile noastre, sistemul judiciar si au confirmat in mod explicit acele lucruri despre care am discutat acum doi ani", a spus Berlusconi.

  • Lui Berlusconi ii place in Romania

Berlusconi a vizitat biserica situata in curtea Palatului Cotroceni, insotit de catre presedintele Traian Basescu, dupa care s-a oprit in fata jurnalistilor pentru a face o fotografie cu seful statului roman.

"Imi place Romania. Si romanii!", a spus razand Silvio Berlusconi, dupa ce a iesit din biserica, fiind intrebat de jurnalisti daca ii place Romania.

  • Ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani

Silvio Berlusconi a dat asigurari ca vor fi cautate modalitati de eliminare treptata a restrictiilor pentru lucratorii romani pe piata fortei de munca italiana, transmite MEDIAFAX.

Seful statuilui roman a subliniat ca integrarea europeana a Republicii Moldova constituie o prioritate a politicii externe a Romaniei si a exprimat speranta ca evolutiile pozitive inregistrate in ultima perioada vor continua in acelasi ritm.

"In context, cei doi inalti demnitari au exprimat hotararea comuna de a sustine eforturile de implementare si adancire a reformelor demarate in ultimii ani in Republica Moldova. Convorbirile bilaterale au inclus, de asemenea, un schimb de opinii asupra situatiei economice din unele tari europene, precum si asupra evolutiilor recente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu", se arata in finalul comunicatului de presa.

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.