Marko Bela: Adoptarea initiativei "demagogice si ultranationaliste" care elimina obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor dovedeste defectiunile coalitiei.

Viceporemierul UDMR a precizat ca Guvernul si coalitia sustin varianta deja adoptata a Legii educatiei, dar ca promovarea acestei initiative, adoptate deja tacit de Camera Deputatilor, ar putea arunca in aer coalitia, relateaza MEDIAFAX.

"Repet, coalitia si Guvernul sustin varianta deja adoptata in Legea invatamantului si sustinerea unei astfel de initiative, ca a domnului Giurgiu, ar putea sa arunce in aer coalitia, va spun sincer. Este o problema extrem de sensibila pentru noi, dar nu am cunostinta ca majoritatea guvernamentala sau cineva din majoritate ar sustine aceasta initiativa. Putem ridica problema daca apare o suspiciune ca lucrurile nu sunt in ordine, dar in afara de ideile extrem de proaste ale domnului Giurgiu eu nu am cunostinta ca in coalitie ar exista probleme in legatura cu istoria sau geografia", a spus Marko Bela.

Camera Deputatilor a adoptat, tacit, propunerea legislativa a deputatului Mircia Giurgiu potrivit careia se elimina din Legea educatiei prevederea privind obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor nationale. [Cum i-a tras in piept Coalitia pe unguri].

Initiativa a fost adoptata tacit deoarece termenul stabilit pentru dezbatere si vot final, 1 mai 2011, a fost depasit. Comisia pentru invatamant a propus respingerea proiectului, iar Guvernul nu a transmis un punct de vedere cu privire la acest proiect.

Camera Deputatilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul fiind decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.