Cu toate ca s-au inteles pentru ca legea educatiei sa favorizeze minoritatile nationale, acum PDL s-a razgandit si le-a scos privilegiile ungurilor din lege.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, tacit, propunerea legislativa a deputatului Mircia Giurgiu potrivit careia se elimina din legea educatiei prevederea privind obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor nationale.

Mircia Giurgiu a propus, in proiect, abrogarea alineatului 8 al articolului 46 din Legea 1/2011 privind educatia nationala, care stipuleaza ca in invatamantul primar, gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor nationale Istoria si Geografia Romaniei sa fie predate in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in limba romana, cu obligatia transcrierii si a insusirii toponimiei si a numelor proprii romanesti si in limba romana, transmite MEDIAFAX.

Initiativa a fost adoptata tacit deoarece termenul stabilit pentru dezbatere si vot final, 1 mai 2011, a fost depasit.

Comisia pentru invatamant a propus respingerea proiectului, iar Guvernul nu a transmis un punct de vedere cu privire la acest proiect.

Camera Deputatilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul fiind decizional.

UDMR vrea sa iasa de la guvernare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.