Comitetul Executiv al UNPR s-a reunit sambata la Palatul Parlamentului, la un an de la infiintarea partidului, la sedinta participand, ca invitat, si Dan Diaconescu. Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat sambata, la Comitetul Executiv, ca partidul are 200.000 de membri si isi propune un scor de 10% la alegerile locale si parlamentare din 2012.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a afirmat ca, la un an de la infiintarea partidului, decizia de a intra la guvernarea alaturi de PDL s-a dovedit una "inteleapta", scrie MEDIAFAX.

"Nu este foarte confortabil pentru noi, un partid de centru-stanga, sa se afle la guvernare cu cel mai de dreapta partid din Romania", a spus Sarbu, adaugand ca intrarea la guvernare a UNPR a asigurat stabilitatea politica si a pus premisele redresarii economice intr-o perioada in care "demagogia si-a facut foarte usor aparitia".

Sarbu a afirmat ca UNPR are ca obiective revenirea salariilor bugetare, pana la sfarsitul anului, la nivelul anterior diminuarii cu 25% si majorarea pensiilor, incepand cu 2012, cel putin cu rata inflatiei.

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat ca evaluarile institutiilor financiare internationale arata ca si in 2011 si in 2012 Romania va inregistra cresteri economice, neexistand riscul intrarii intr-o spirala a crizei, ca in cazurile Portugaliei, Spaniei sau Greciei.

Diaconescu a mentionat ca exista si zone critice, precum absorbtia fondurilor europene si restructurarea societatilor nationale din energie, transporturi si infrastructura.

"Nu obligatoriu masurile de austeritate duc la pierderea alegerilor
", a spus el.

  • La Comitetul Executiv al UNPR a fost prezent si proprietarul OTV, Dan Diaconescu

Intrebat de jurnalisti daca prezenta lui semnifica si o apropiere intre UNPR si partidul pe care acesta l-a fondat, Diaconescu a negat, precizand ca statutul formatiunii interzice formarea de aliante.

El a mentionat ca isi propune, "ca viitor presedinte", sa aiba o relatie buna cu toate partidele parlamentare, participand la intruniri similare si la PSD.

Diaconescu a depus la tribunal o solicitare de infiintare a Partidului Poporului, instanta respingand cererea.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.