Presedintele Traian Basescu a declarat ca daca premierul i-ar fi propus un ministru "convenabil" pentru portofoliul Muncii, ar fi emis decretul de numire imediat, el precizand, pe de alta parte, ca nu se poate lega soarta Guvernului de remanierea unui ministru.

Traian Basescu a precizat, intrebat care este ratiunea pentru care a ales impreuna cu Emil Boc varianta asigurarii interimatului la Munca de catre premier, ca nu a fost el cel care a avut aceasta optiune si ca daca i s-ar fi propus "un ministru convenabil" ar fi emis decretul "imediat".

"Nu eu am ales-o. Daca mi-ar fi propus un ministru convenabil, cu siguranta emiteam decretul imediat", a spus presedintele, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca, potrivit Constitutiei, perioada de interimat se poate prelungi la 45 de zile. [Noul ministru al muncii, nominalizat abia dupa Pasti]

"In momentul in care vor avea persoana potrivita pentru o asemenea functie - pentru ca, daca s-a reformat piata muncii prin noul Cod al Muncii si prin legislatia dialogului social, va trebui continuata reforma in zona sociala, dreptul de asistenta pentru diverse categorii. Or aici sunt legi, trebuie o noua lege a copilului. O lege generala care este gata, a fost lasata terminata de ministrul Botis. Dar legile sectoriale, care decurg - o lege a copilului, o lege a familiei, legea pentru protejarea persoanelor cvu dizabilitati. Este un set intreg de legi si va trebui un om care sa poata continua aceste procese de reforma", a spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.