Presedintele Traian Basescu l-a atacat dur, duminica, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunand ca PDL "nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte".

In conferinta de presa sustinuta, duminica, in statiunea Covasna, presedintele Traian Basescu a lansat un atac dur la adresa secretarului general al PDL, Vasile Blaga.

Intrebat daca isi mentine decizia de a-l sutine pe Emil Boc la sefia PDL, Traian Basescu a spus: "Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive sa-mi schimb partenerul pe care il am din 2004, Emil Boc".

  • Presedintele si-a exprimat apoi nemultumirea ca Vasile Blaga a facut publica o intalnire pe care a avut-o cu el si cu Emil Boc, legat de cresterea de la 1.400 la 4.800 a numarului de delegati la congresul PDL.

"Din pacate, unul dintre candidati, Blaga, a tinut sa faca public ca a avut o intalnire cu presedintele si pe urma inca una. Mi se pare ca, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenta in relatiile cu mine este putin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu inteleg ce avantaj a avut sau de ce considera ca daca se afla ca a vorbit cu mine ii creeaza un avantaj. Nu mi-a placut deloc tipul acesta de speculatie publica si faptul ca sunt folosit in campanie si cu interpretari de schimbare de sustinere", a declarat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga". "PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte", a adaugat Traian Basescu.

In momentul in care un jurnalist i-a spus sefului statului ca Vasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale, Basescu a spus ca lui nu i-a condus nimeni niciodata campaniile electorale.

"Mie niciodata nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede ca mie mi-a condus vreo campanie, sa demonstreze ca poate castiga cu alt candidat. Unii care pretind ca m-au facut pe mine sa castig n-au castigat alegerile nici cand au candidat ei. Hai s-o lasam pe asta cu miturile create pe bani, da?", a conchis Basescu.


  • Preda (PDL): Orice caporal are in ranita un baston de maresal

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca "orice caporal are in ranita bastonul de maresal", el raspunzandu-i astfel presedintelui Basescu, care l-a criticat pe secretarul general al PDL, spunand ca democrat-liberalii nu pot fi condusi de catre "un caporal".

"Astazi este o mare sarbatoare la romani, este ziua mea, este ziua sotiei domnului Blaga, este ziua multor prieteni din PDL si a unor politicieni din Romania. Nu pot sa adresez nimanui nicio vorba, pentru ca lumea trebuie sa se bucure de ziua asta. Daca n-ar fi fost Floriile, raspunsul era foarte simplu: orice caporal are in ranita bastonul de maresal", a comentat vicepresedintele PDL.
Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.