Initiativa lui Prigoana de a legaliza prostitutia a fost respinsa de deputatii juristi si nu pare a avea sanse de reusita nici la votul in plen.

”Ipocrizia traieste langa noi la fel ca si prostitutia”, a sustinut PDL-istul Silviu Prigoana astazi, nemultumit ca deputatii juristi n-au avizat favorabil proiectul legislativ prin care propune legalizarea prostitutiei.


El si-a sustinut teoria spunand ca, daca votul in plen ar fi secret, atunci actul normativ ar trece de Parlament, informeaza evz.ro .

Presedintele Comisiei, Daniel Buda (PDL), a constatat ca "Romania nu este pregatita pentru o astfel de lege” si a trecut rapid la vot fara sa mai aloce timp pentru dezbateri. Nedumeriti, invitatii la sedinta comisiei, asezati in zona presei, se intrebau in soapta: "Gata, asa de repede s-a terminat?”, potrivit adevarul.ro .

Daca nu a reusit sa o legalizeze, Prigoana vrea sa introduca sanctiuni drastice in Codul Penal pentru prostitutie. "Astazi, prostitutia nu este infractiune. Este sanctionata ca o contraventie : daca treci strada pe rosu sau te prostituezi platesti amenda”, a explicat Prigoana.


Despre autor:

Sursa: Adevarul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.