Valeriu Stoica acuza Realitate si Antena de presa politica, insa nu mentioneaza nimic de B1 TV sau celelalte televiziuni “afiliate” conducerii.

Desi sustine ca “presa de partid nu are succes în România", vicepresedintele PDL nu ezita sa acuze Realitatea si Antena de partinirea politica a opozitiei. Cu toate astea, Stoica nu mentioneaza nimic despre B1 sau celelalte televiziuni care s-au declarat “pe fata” ca sustinatoare ale puterii, inca din timpul campaniilor electorale.

Valeriu Stoica a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca presa de partid nu are succes in Romania, sustinand ca Realitatea TV si Antena 3 sunt instrumente ale opozitiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Presa de partid nu are succes in Romania. Realitatea, Antena nu sunt presa de partid. Ele au in spate, intr-adevar, patroni care sunt afiliati unor tendinte politice. Ceea ce fac ei acolo este sa se grupeze pentru a apara pozitia stangii, in general", a afirmat Valeriu Stoica.

  • Si PDL are nevoie de mass media care sa apere pozitia dreptei, insa nu o presa de partid

"Marea greseala pe care dreapta a facut-o din '90 si pana astazi este ca nu a reusit sa sprijine, nu sa construiasca ea insasi, sa-i sprijine pe cei care ar fi trebuit sa faca un imperiu mediatic al dreptei. Dreapta, in momentul de fata, nu are in media decat foarte putina sustinere.

Daca ne uitam la ziarele nationale, la televiziunile nationale, la posturile nationale de radio, lasand la o parte televiziunea publica si postul public de radio, avem foarte putine institutii media care sa sprijine nu PDL, ci care sa sprijine valorile si principiile dreptei si care, atunci cand PDL se abate de la ele, sa ne critice si pe noi.

E nevoie, deci, in Romania de o echilibrare a campului mediatic. Din pacate, avem pe partea stanga o multime de institutii media care apara pozitiile stangii cu un discurs care, de cele mai multe ori, este irational, suburban uneori, cu un limbaj care este coborat foarte mult si care discrediteaza, de fapt, dezbaterea publica din Romania", a opinat Valeriu Stoica.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

La randul sau, Sever Voinescu a afirmat ca "cel mai prost lucru pe care PDL l-ar putea face este acela sa aiba, sa construiasca, sa arondeze presa".

El a spus ca PDL ar trebui sa obtina un camp de dezbatere mediatic echilibrat, onest si profesionist din punctul de vedere al criteriilor jurnalistice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.