Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la Targu Mures, ca el considera ca premierul Ungariei, Viktor Orban, si presedintele Traian Basescu "lucreaza impreuna impotriva Romaniei si impotriva intereselor Romaniei".

Ponta a spus ca USL a sustinut votarea in Parlament a declaratiei de condamnare "a pozitiei inacceptabile a primului-ministru Viktor Orban si a presedintelui Parlamentului maghiar, Kover Laszlo", subliniind ca acest gest nu a fost in niciun caz antimaghiar.

"Am cerut sa fie condamnate aceste pozitii inacceptabile. Nu este nimic antimaghiar, dar nici nu stau sa ascult de la Viktor Orban si de la domnul Kover care ne dau lectii despre unde trebuie sa fie Ardealul si cum sa fie Ardealul. Ei, ne-am trezit cu acesti tradatori de PDL (…) care nu au fost de acord cu condamnarea unor declaratii inacceptabile si iresponsabile, impotriva Romaniei ca tara, nu impotriva Guvernului", a spus Ponta.

Presedintele PSD a adaugat ca nu era vorba sa fie dat jos Guvernul Boc, ci de adoptarea unui comportament de tara membra UE "fata de declaratii inacceptabile ale unui partener din Uniunea Europeana".


El a criticat lipsa de reactie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pe acest subiect, calificand drept "un act aproape de tradare" din partea premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu faptul ca permit "o denaturare totala a relatiilor intre doua tari membre ale UE", prin acceptul ca maghiarii din Romania, care obtin cetatenia ungara, sa participe la alegerile din tara vecina.

"Eu nu sunt nici antimaghiar, nici impotriva Ungariei, dar cred ca Viktor Orban si Traian Basescu sunt doi dusmani ai Romaniei. Sunt foarte buni prieteni si cred ca sunt doi adversari ai Romaniei. (…) Nu vom accepta (desfasurarea in Romania a unei campanii electorale pentru functii din Ungaria - n.r.). Cred ca este o denaturare totala a relatiilor intre doua tari membre ale UE si cred ca este un act aproape de tradare din partea lui Basescu si a lui Boc. Domnul Viktor Orban sa fie ales de cetatenii din Ungaria, maghiarii din Romania voteaza in Romania, au reprezentanti in Parlament, au ministri, ce inseamna chestia asta? Am inteles ca Basescu a iesit presedinte fraudand voturile din diaspora si ca probabil i-a dat idei bune lui Viktor Orban, dar eu ma gandeam ca oprim frauda voturilor din Romania in diaspora, gen Basescu, nu ca extindem modelul de fraudare a voturilor din diaspora si la Viktor Orban", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Romania denunta declaratiile extremiste ale ungurilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.