Deputatul PSD Victor Surdu a murit joi, la varsta de 63 de ani, din cauza unui cancer la pancreas.

Victor Surdu era sotul cantaretei Angela Similea.

Deputatul Ion Munteanu a precizat, pentru MEDIAFAX, ca Victor Surdu a incetat din in jurul orei 13.00. Conducerea Spitalului "Pantelimon" din Bucuresti a precizat ca Victor Surdu s-a prezentat la unitatea sanitara in urma cu doua saptamani si ca deputatul a murit la el acasa.

Anul trecut, Victor Surdu a fost operat de pancreas la un spital din Italia.

Surdu era nascut la 11 iulie 1947. De profesie inginer horticultor, a fost, intre 1989-1990, ministru al Agriculturii.

Intre 1990 si 1996 a fost presedinte al Partidului Democrat Agrar (PDAR).

Din 2001 era membru al PSD, iar din 2008 deputat de Neamt. Victor Surdu a mai fost deputat intre anii 1990 si 1992.

  • Iliescu transmite condoleante

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a declarat regretul pentru disparitia lui Victor Surdu, precizand ca l-a cunoscut pe deputatul PSD inca din anul 1975, la inundatiile din Moldova, pe cand acesta era inginer agronom.

Iliescu a declarat ca l-a cunoscut pe Victor Surdu in momentele dramatice de la inceputul lui iunie 1975, cand inundatii devastatoare au afectat Moldova.

"Eu lucram atunci la Iasi si m-am cunoscut in acele momente dramatice cu Victor Surdu, care era inginer agronom la o comuna de pe malul Prutului, grav afectata de inundatii. Din cele peste 3.000 de hectare ale exploatarii agricole, doar 100 de hectare au scapat de inundatii", a spus Iliescu.

  • Tabara: Surdu era un om exceptional

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca Victor Surdu a fost un om "exceptional, de mare forta", mentionand ca a preluat de la acesta expresia "agricultura este atat de mare ca ramura pentru ca este cat tara".

"Victor Surdu avea o expresie, pe care si eu am imprumutat-o de la el. El spunea ca agricultura este atat de mare, ca ramura, pentru ca este cat tara, facand referire la pamant", a spus Tabara.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.