Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, si-a publicat, pe blogul sau, declaratia pe propria raspundere privind colaborarea cu fosta Securitate, completata la preluarea actualului mandat de senator, in decembrie 2008.

Conform documentului, Dan Voiculescu nu a marcat niciuna dintre cele doua optiuni din declaratie: "am fost / nu am lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia".

El a completat insa o nota in care scrie: "Nu am lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia. Este adevarul atestat prin Decizia CNSAS nr 126 din 11 noiembrie 2003, in baza careia CNSAS mi-a eliberat adeverinta nr 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice si malversatiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu continut contrar, act care face in prezent obiectul contestatiei in justitie, conform legii".

Liderul PC Dan Voiculescu a fost reclamat pentru fals in declaratie, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma verdictului instantei supreme prin care s-a confirmat colaborarea cu fost Securitate a politicianului, fapt negat de acesta.

La solicitarea agentiei MEDIAFAX, Biroul de presa al Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a comunicat, marti, ca o persoana fizica a depus plangere impotriva lui Dan Voiculescu referitoare la declaratia pe care dat-o de necolaborare cu fosta Securitate.

In 10 martie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, irevocabil, ca vicepresedintele Senatului si presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ "Felix". ICCJ a respins recursul lui Voiculescu impotriva deciziei inferioare.

ICCJ: Voiculescu a colaborat cu Securitatea!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.