Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis irevocabil, joi, ca liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securitati, cu numele conspirativ "Felix" .

Astfel, ICCJ confirma decizia Curtii de Apel Bucuresti.

"Este un verdict absolut incorect, care reflecta imensele presiuni exercitate asupra magistratilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ imi ofera posibilitatea de a prezenta acest dosar in fata unei instante europene, absolut independente, care se plaseaza in afara oricarei suspiciuni", spune Dan Voiculescu, citat intr-un comunicat transmis joi.

Senatorul PC sustine ca, prin confirmarea deciziei Curtii de Apel, Inalta Curte a respins practic toate acuzatiile formulate la adresa sa, mai putin faptul ca i-a comunicat directorului intreprinderii de comert exterior, al carei angajat era, ca un cetatean austriac il presa sa fuga din tara.
"Atat a mai ramas din «mitul colaborarii», din uriasul balon de sapun umflat propagandistic in ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, in mod evident, nicio legatura cu Securitatea. Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justitie, iar cine le va mai invoca va raspunde civil si penal!", mai spune Voiculescu.

El precizeaza ca acest dosar se va transa la CEDO.

"Demersurile juridice sunt deja pregatite. Opinia publica va avea permanent acces la acest proces", a adaugat el.

Intr-o postare pe blogul sau din 1 martie, Dan Voiculescu scria ca in cei cinci ani de proces, puterea politica i-a fost permanent ostila, dar ca a reusit sa demonteze toate acuzatiile formulate impotriva sa, transmite MEDIAFAX.

"Faptul ca surse arondate puterii cunosteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanta ar trebui sa il pronunte joi, 3 martie, ar trebui sa ma ingrijoreze. Ar fi un indiciu ca decizia a fost luata la alt nivel. Si, totusi, nu ma ingrijoreaza", scrie Voiculescu care adauga ca stie ca "se fac presiuni uriase".

Voiculescu spunea ca daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va rezista presiunilor, va da un verdict corect.

Citeste si:
PSD: Cioloș să nu îndrăznească să vină în Parlament cu Voiculescu...
PSD: Cioloș să nu...

Vom reveni cu amanunte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.