Liderul PDL, premierul Emil Boc le-a cerut, duminica, prefectilor, sa discute cu electoratul pentru a explica masurile pozitive adoptate de Guvern pentru relansarea economiei si, totodata, sa incerce pe cat posibil sa combata "diversiunile" lansate de USL si televiziunile Realitatea si Antena 3.

Acesta a precizat ca cele doua televiziuni au evitat sa anunte faptul ca 1,5 milioane pensionari incadrati in grupele I si II au beneficiat, de la 1 ianuarie, de o majorare a pensiilor, in medie, cu 93 lei, potrivit MEDIAFAX.

"Daca este sa vorbim despre salarii si pensii trebuie iarasi sa le explicati oamenilor exact asa cum stau lucrurile si sa incercati atat cat puteti sa combateti diversiunile lansate de posturile de televiziune, ma refer aici la Realitatea TV si Antena 3. Adica, despre pensii nu ati vazut nicio stire pe la aceste posturi de televiziune sa spuna si sa arate faptul ca 1.541.000 de pensionari din grupa I si II de munca, de la 1 ianuarie (...) beneficiaza de o crestere medie a pensiei de 93 de lei, asta inseamna ca au fost cresteri de pensii si de un milion 500, dar si de 5 sau 600 de lei vechi. Efortul bugetar este de 403 milioane euro. Acest efort bugetar nu ar fi fost posibil sa fie acordat daca Romania nu facea eforturile necesare in 2010 si anume sa impuna o lege a pensiilor care sa aiba la baza principiul contributivitatii (...). In privinta salariilor, vedeti ca orice semn bun care apare se incearca a se distruge de catre cei care repet sunt disperati ca Romania merge in directia buna", a acuzat premierul, potrivit Realitatea.

Premierul Boc a aratat, totodata, ca declaratiile reprezentantilor USL privind evolutia negativa a economiei nu se justifica, in conditiile in care deficitul bugetar inregistrat anul trecut a fost sub tinta estimata initial.

Ce mai spune Boc: Inchisoare pentru munca la negru?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.