Pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la inchisoare.

Modificarile pregatite pentru Codul Muncii vor flexibiliza piata si ii vor ajuta pe romani sa gaseasca mai repede un loc de munca, inclusiv prin extinderea peroadei de incheiere a contractelor pe durata determinata, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Romania se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste contractele de munca pe durata determinata, angajatorii avand mari retineri in a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, in conditiile in care activitatea acestora derulata pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani
.

Premierul a apreciat ca extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii.

Boc a anuntat, vineri, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in Coalitie si in Guvern.

Citeste si: Hossu: Noul Cod al muncii, o forma de sclavagism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.