Dupa ce in urma cu cateva luni propuneau ca minoritatile sa iasa din Parlament, acum Antonescu si Ponta vor sa ii convinga pe cei de la UDMR sa se alature aliantei social-liberale.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au fost invitati la Congresul UDMR si vor participa la acest eveniment, el precizand ca acestia vor avea mesaje de atragere a UDMR de partea opozitiei, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca USL va avea un mesaj la Congresul UDMR de a atrage Uniunea de partea sa, Dragnea a spus: "Acolo vor fi doua mesaje importante si cred destul de limpezi din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu, care au fost invitati la Congres si care vor onora aceasta invitatie si vor transmite mesaje destul de clare in acest sens. Noi le facem public invitatia sa paraseasca aceasta coalitie si sa vina langa noi".

  • Politicienii se invart dupa cum le convine

La inceputul lunii noiembrie, 2010, liderul PNL Mures propunea ca in momentul adoptarii unei noi Constitutii, sa se propuna desfiintarea reprezentarii minoritatilor din Parlament.

Adio UDMR: PNL vrea desfiintarea minoritatilor din Parlament

Acum se pare ca atat liberalilor cat si social-democratilor le-ar fi mai convenabil sa ii pastreze pe cei de la UDMR in Parlament, dar de partea lor si nu a guvernarii.

  • UDMR vrea mereu la guvernare

La inceputul anului senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat ca UDMR ar trebui sa paraseasca guvernarea actuala, daca Executivul nu ia masuri de relansare economica si ar trebui sa construiasca un modus vivendi cu opozitia.

Declaratia senatorului arata inca o data fata duplicitara a maghiarilor din UDMR, care se invart mereu in jurul partidelor aflate la putere, chiar daca cred sau nu in politicile acestora.

Tipic UDMR: Cum se invart ungurii pentru a fi mereu la guvernare

Dupa ce s-au certat cu PSD si PNL, acestia incep sa deschida din nou drumurile catre partidele aflate in opozitie, de teama ca nu vor mai fi la putere dupa urmatorul tur de alegeri guvernamentale.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Astfel ca, dupa ce au obtinut ce au dorit de la PDL, si anume promulgarea “Legii Educatiei”, care va face posibil invatamantul in limba maghiara pentru ungurii din Transilvania, acestia si-au dat seama brusc ca “guvernarea nu mai este populara in randul alegatorilor si ar fi cazul implementarii unei noi strategii”.

Gyorgy Frunda crede ca UDMR ar trebui sa se reorienteze, intrucat PDL are sanse "foarte-foarte mici" sa mai castige alegerile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.