Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca este decis sa continue lupta pentru combaterea coruptiei si a evaziunii fiscale "pana la capat". Astfel, orice demnitar numit de primul-ministru va fi imediat demis daca Parchetul decide impotriva acestuia inceperea urmaririi penale.

Actiunile initiate la vami in aceste zile reprezinta un demers de curatare de acte de coruptie si practici evazioniste, a precizat premieru, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ministrul Finantelor si ministrul Internelor au fost convocati, joi, de premierul Emil Boc la sediul Guvernului, pentru o noua discutie privind situatia din vami, au declarat anterior surse oficiale.

Miercuri seara, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Traian Marginean, a fost demis din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Decizia a fost luata in urma unei discutii avute de premierul Emil Boc cu presedintele ANAF.

Pana la numirea unui nou sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, functia va fi preluata temporar de catre Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF.

Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Traian Marginean, audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, in dosarul traficului de influenta din Vama Halmeu, a fost pus sub invinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.