Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul sau ca s-a intalnit in repetate randuri cu oameni nemultumiti, insa cei care l-au huiduit pe Traian Basescu la Iasi nu pareau autentici.

De-a lungul vizitelor mele de lucru prin tara, am intalnit si in alte randuri romani nemultumiti de masurile pe care Guvernul le-a luat in ultimii doi ani. Chiar aici, pe blog, am impartasit unele dintre discutiile pe care le-am purtat cu acestia, admitand ca multe dintre reprosurile lor erau intemeiate. In toate aceste discutii, sentimentul pe care l-am avut a fost cel al autenticitatii. Ceea ce s-a intamplat insa astazi (24 ianuarie - n.red.) la Iasi, cu un cor compact si bine delimitat de pensionari militari, pare mai degraba un act cabotin. Nu o sa ma feresc sa o spun: am auzit lozinci politice specifice discursului din ultima perioada al domnilor Ponta si Antonescu”, scire Udrea pe blogul personal.

Udrea sustine ca cei din PDL stiau de ceva vreme de scandalul care avea sa iasa la Iasi, organizat, binenteles de opozitie. Ministrul sustine si ca l-a sunat pe presedinte pentru a-l avertiza de “corurile de protestatari” si pentru a-l ruga sa nu mai merga la iasi, insa acesta nici nu a vrut sa auda.


Desi a lipsit de la Ziua Nationala din 1 Decembrie, Basescu a hotarat probabil ca ar fi fost inacceptabil sa lipseasca si de la Ziua Unirii.

Stiam de cateva zile ca PSD si PNL vor sa organizeze „miscari de strada” in timpul festivitatii de astazi, dar am ales sa vin. Ba chiar cu atat mai mult. Toata ziua de ieri am primit informatii despre autobuzele care urmau sa aduca „protestatarii celor doua partide” si chiar ne temeam de aparitia violentelor. Am decis sa il sunam pe Presedinte si sa ii recomandam sa nu mai vina, mai ales ca ieri, la ora 22.00, era inca la Cotroceni. Nici nu a vrut sa auda, dar ne-a recomamdat noua sa nu participam!”, sustine Udrea.


Elena Udrea sustine ca s-a simtit si mai puternica si increzatoare pe huiduielile populatiei, “stiind ca oamenii sunt manipulati”.

Cu toate astea, se pare ca sentimentul de bine nu a durat prea mult, iar pentru vizita de la Focsani cateva licee au fost mobilizate de sustinatorii Guvernului pentru a scandal numele presedintelui si pentrua se prinde in hora unirii cu acesta. Tot elevii erau imbracati in robe si aveau tricolorul la gat.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.