Presedintele Traian Basescu a declarat ca stia ce urma sa se intample atat la Iasi, cat si la Focsani, referindu-se la reactiile participantilor la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

Seful statului a sustinut un discurs, la Focsani, la eventimentul dedicat Zilei Unirii, dupa care a coborat de pe scena si s-a prins intr-o hora, alaturi de participanti la eveniment.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre evenimentul din acest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Basescu a raspuns, razand, ca este mai cald decat in 2010. El a precizat ca in 2010, pe 24 ianuarie, erau -20 de grade Celsius la Focsani. Basescu a adaugat ca in acest an poate sa stea fara caciula pe cap, scrie MEDIAFAX.


Presedintele Basescu a mai spus ca "si situatia sociala s-a schimbat fata de anul trecut, s-a deteriorat".

Intrebat daca i-a fost mai greu la Focsani decat la Iasi, el a raspuns ca a stiut ce urma sa se intample in ambele orase.

"Si la Iasi si aici stiam ce o sa se intample", a spus Basescu.

El a adaugat ca se pare ca la Focsani este mai mult "respect" pentru Unire.

  • Atacuri la adresa manifestantilor

Traian Basescu a declarat la Focsani, ca vine aici in fiecare an din respect pentru istorie, si nu pentru voturi sau aplauze si "nici macar pentru fluieraturi", el dorindu-le oamenilor ca la anul sa traiasca intr-o tara care respecta Ziua Unirii.

"Vin din respect pentru istorie, pentru un moment constitutiv al statului roman modern si vin sa arat respectul meu urmasilor celor care au facut Unirea", a spus presedintele. [[VIDEO] Traian Basescu, huiduit de Ziua Unirii]

El a sustinut ca cel mai important lucru este sa aratam respect pentru istorie si petru noi.

"Atat timp cat noi nu putem respecta momentele din istorie, nu putem pretinde altora sa le respecte", a afirmat seful statului.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

El a spus ca, dincolo de patimi, de dorinte, de interesul fiecaruia dintre noi, esenta acestei zile este legata nu numai de istorie, ci si de viitor.
"Niciodata un stat nu-si poate prefigura fericit viitorul fara scoala, de aceea unul dintre elementele esentiale este legat de reforma educatiei", a spus Basescu, adaugand ca Romania nu poate sa devina prospera fara oameni competenti.

Presedintele a mai afirmat ca niciodata o tara nu poate consuma mai mult decat produce si ca de aceea unul dintre cele mai importante obiective ale Romaniei este propria ei modernizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.