Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca, daca primarul general, Sorin Oprescu, nu va pune in aplicare Regulamentul de publicitate al Capitalei, o va face Ministerul Dezvoltarii, care va demonta panourile amplasate ilegal.

"Multumesc celor care au votat pentru aprobarea acestui regulament. Ca cetatean sunt deranjata de aspectul pe care orasul asta a ajuns sa-l aiba din cauza zecilor de panouri, bannere care atarna in Bucuresti. Bucurestiul astazi arata ca un bazar turcesc in care ne-am scos cu totii cearsafurile la uscat. Motiv pentru care voi acorda sprijinul meu primarului Sorin Oprescu in punerea in practica a acestui regulament", a spus Udrea, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca MDRT a reusit sa aprobe, la sfarsitul anului trecut, initiativa legislativa care fixeaza cadrul in care se desfasoara publicitatea stradala, iar primariile trebuie sa aprobe regulamentele, cum este si cazul Capitalei.

Potrivit Elenei Udrea, aributiile si competentele privind regulile in publicitatea stradala apartin exclusiv primarului general.

Ea a precizat ca este multumita pentru ca la sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de joi a fost aprobat Regulamentul de publicitate al Capitalei si ca, daca primarul general nu va pune in practica acest regulament, Ministerul Dezvoltarii il va aplica demoland panourile ilegale.

"Daca primarul general nu va reusi sa faca fata presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitatea outdoor, atunci noi vom pune in practica acest regulament, vom demola noi panourile ilegale, asa cum am facut in cazul constructiilor ilegale pe litoral, unde nu aveam atributii, dar, pentru ca autoritatea publica locala nu punea in practica competentele, am intervenit noi", a explicat Udrea.

Udrea a mentionat strazile care vor fi excluse de la publicitatea stradala cum ar fi Bulevardul Lascar Catargiu, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, Centrul istoric, precum si zonele in care publicitatea este restransa: Piata Unirii, Universitatii, Victoriei, Romana, Calea Victoriei, pasajul Bucur Obor, Stefan cel Mare, Splaiul Independentei.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.