PSD, PNL si PC au depus, joi, la presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, o a doua motiune de cenzura, pe Legea cadru a salarizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca aceasta motiune de cenzura poarta denumirea "Legea salarizarii guvernului iresponsabil" si este semnata de 185 de senatori si deputati ai celor trei partide de opozitie.

Deputatul PSD a afirmat ca Legea cadru a salarizarii instituie "noi discriminari" intre diversele categorii de bugetari si legifereaza, prin grilele de salarizare, reducerea permanenta a salariilor bugetarilor cu 25%, transmite MEDIAFAX.

"Se legifereaza o salarizare injusta si aceasta lege trebuia dezbatuta in Parlament", a declarat Dusa.


El a precizat ca stabilirea, de catre Birourile permanente reunite ale Parlamentului, a zilei de luni pentru dezbaterea si votul ambelor motiuni de cenzura este "un abuz".

"Nu exista, la data intrunirii Birourilor Permanente, aceasta motiune de cenzura. Dupa parerea mea, dupa motiunea de cenzura depusa astazi, cele doua Birouri trebuie sa se reuneasca din nou pentru a stabili calendarul dezbaterii si votului", a spus Dusa.

El a numit "abuz" si decizia convocarii plenului reunit al celor doua Camere pentru vineri, pentru citirea acestei a doua motiuni, in conditiile in care aceasta inca nu fusese depusa.

Intrebat ce sanse au cele doua motiuni de cenzura ale opozitiei, Dusa a raspuns: "Sunt rezervat in a face afirmatia ca au vreo sansa, in conditiile date".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.