Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca BPN a decis sa il sanctioneze pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, si a spus ca acesta va avea ocazia sa demonstreze daca mai vrea sa ramana in echipa PSD.

"Am luat aceasta decizie, e un avertisment foarte clar, e o sanctiune pentru domnul Geoana si sunt convins ca in perioada urmatoare domnul Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana in echipa PSD", a spus Ponta, intrebat daca BPN l-a sanctionat pe Geoana.

El a refuzat sa precizeze natura sanctiunii, motivand ca sanctiunea va fi prezentata public dupa ce va fi redactata.

"Regret faptul ca am ajuns in aceasta situatie, nu este vina noastra, dar era important ca astazi sa punem capat acestui subiect artificial si PSD sa se exprime asa cum este normal vizavi de lucrurile care privesc viata Romaniei si scena politica, si asta vom face de acum incolo", a mai spus Ponta, citat de MEDIAFAX.


Liderul PSD a precizat ca responsabilitatea pentru o eventuala urmatoare sanctiune ii revine lui Geoana.

"Pentru mine, acest subiect este inchis. Din punctul meu de vedere, sanctiunea este un semnal foarte clar, pe care recunosc ca imi doresc ca domnul Geoana sa il inteleaga foarte corect", a mai afirmat Ponta.

  • Il sprijina in continuare la sefia Senatului

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca in BPN s-a votat pentru suspendarea din partid a lui Mircea Geoana, dar ca functia de presedinte al Senatului ramane a PSD, iar pentru aceasta Geoana are in continuare sprijinul formatiunii.

Ponta a confirmat ca votul din BPN a fost pentru suspendarea pentru sase luni a lui Mircea Geoana din partid.

"Asta am votat", a spus el, intrebat de jurnalisti, transmite MEDIAFAX.

Victor Ponta a precizat ca nimeni din BPN nu a solicitat retragerea sprijinului pentru functia de presedinte al Senatului pentru Geoana.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Nu vrea nimeni sa ii retraga sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este a alta sanctiune, daca va uitati in Statut. Erau trei sanctiuni: retragerea sprijinului pentru functie, suspendarea pentru sase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe sase luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul domnul Geoana", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.