Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost suspendat pentru sase luni din PSD, decizia fiind luata, luni, de Biroul Permanent National, cu majoritate de voturi.
"Am luat o decizie, un avertisment foarte clar pentru domnul Geoana si sunt convins ca, in perioada urmatoare, domnul Geoana va demonstra ca vrea sa ramana in echipa PSD. Daca va face altfel, responsabilitatea ii va apartine. Regret faptul ca am ajuns in aceasta situatie, nu este vina noastra, dar era important sa se puna capat acestui subiect artificial. Acest subiect este de-acum inchis pentru mine", a declarat Victor Ponta, despre sanctiunea data presedintelui Senatului, transmite Libertatea.

Mai multi colegi de partid l-au criticat vehement pe Geoana pentru aceste declaratii, printre care deputatii Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea si europarlamentarul Corina Cretu, dar si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Decizia de suspendare a lui Geoana pentru sase luni este prevazuta la alin. (5) art. 12 din Statut, referitoare la sanctiuni. Sursele citate au precizat ca pentru suspendarea lui Geoana au votat 16 membri ai BPN, in timp ce alti sase au fost impotriva.


Cu toate acestea, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in conferinta de presa de la finalul sedintei BPN, ca Mircea Geoana a fost sanctionat, dandu-i-se un "avertisment". El nu a dat detalii despre natura sanctiunii., transmite MEDIFAX.

"Eu raman membru al acestui partid indiferent de lupta politica care se duce", a declarat Geoana, referindu-se la decizia BPN al PSD de a-l suspenda din partid pentru sase luni.

Mircea Geoana a sustinut ca dreptul de opinie in partid trebuie sa ramana necenzurat.

El a mai sustinut ca decizia BPN "nu are temei statutar", pentru ca o astfel de hotarare trebuie luata de organizatia din care el face parte, respectiv cea din Dolj. Geoana a adaugat ca nici decizia anterioara, prin care i-a fost impus un asa-zis "moratoriu", nu a fost statutara.

Geoana a mentionat ca el nu a atacat partidul, ci doar a facut referiri la unii membri ai PSD.

  • Conflictul Geoana vs Ponta

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata, luni, pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.
Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca singurul cu care Mircea Geoana s-a sfatuit, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vintu. El a mai spus ca afirmatiile facute de Geoana pe blog despre episodul vizitei la Vintu si reactia staff-ului de campanie sunt "minciuni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.