Legea pensiilor, reexaminata la solicitarea sefului statului, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata, marti, de plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii au adoptat articolul referitor la varsta de pensionare, in forma ceruta de Traian Basescu, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru", relateaza MEDIAFAX.

Singurul articol modificat, fata de varianta initiala adoptata, este cel referitor la varsta de pensionare.


Astfel, femeile vor iesi la pensie la 63 de ani, iar barbatii, la 65 de ani. Articolul respectiv a fost adoptat, in pofida argumentelor Opozitiei, care a sustinut ca femeile ar trebui sa iasa la pensie la 60 de ani.

Potrivit Realitatea.net, la implinirea varstei de pensionare, femeile pot ramane in activitate la cerere, cu acordul angajatorului, pana la implinirea varstei de 65 de ani. Acesta este un alt amendament aprobat in Comisia de Munca la Legea sistemului unitar de pensii.

Camera Deputatilor este forul decizional in privinta acestui act normativ.

Citeste si:[Care este varsta standard de pensionare?]

[Legea pensiilor risca sa strice acordul cu FMI?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.