Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, in opinia sa, nu este posibil sa se elaboreze un buget alternativ al opozitiei, de catre PNL si PSD, asa cum a propus liderul social-democrat, Victor Ponta, pentru ca cele doua partide au viziuni fundamental diferite in ce priveste bugetul.

Solicitat sa raspunda propunerii avansate de presedintele PSD, Victor Ponta, de a elabora un buget alternativ al opozitiei, Antonescu a spus: "Vom discuta acum, la Birou. Eu nu cred insa ca este posibil, din mai multe motive: pe de o parte pentru ca avem, probabil, viziuni diferite fundamental asupra bugetului si mai cu seama pentru faptul ca, pur si simplu, un buget alternativ nu se poate face in lipsa tuturor datelor reale pe care cineva, cand guverneaza, le are la dispozitie".

El a adaugat ca propunerea lui Ponta va fi dicutata in Biroul Politic Central al PNL si comunicata social-democratilor, transmite MEDIAFAX.

"O sa discutam insa acest lucru si sigur ca o sa-l comunicam celor din PSD", a spus Antonescu.

Ponta vrea buget special pentru opozitie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, miercuri, o scrisoare catre liderul PNL, Crin Antonescu, si catre Daniel Constantin, liderul PC, in care propune crearea unui buget alternativ de catre opozitie si ca discutiile pe aceasta tema sa aiba loc luni.

"Va adresez invitatia de a dedica intalnirea obisnuita a partidelor noastre de lunea viitoare, 6 decembrie, unui obiectiv foarte concret si urgent, respectiv legea bugetului. Am primit din partea Comitetului Executiv National al PSD mandat pentru a lucra, impreuna cu dumneavoastra, pe datele macroeconomice pe care Guvernul le pune in prezent la dispozitie si pentru a realiza o gandire comuna a bugetului pe anul 2011. Este obligatia noastra, ca partide de opozitie, nu doar sa aducem amendamente si critici la proiectul propus de catre actuala putere, dar sa si conturam o oferta alternativa", scrie Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.