Jurnalistul C.T.Popescu, a sustinut, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTv, ca discursul liderului PNL, Crin Antonescu, a devenit din ce in ce mai politicianist, superficial si subtire, el apreciind ca liberalul concureaza, astfel, tipul de discurs galagios, spectaculos.

C.T.Popescu a opinat ca presedintele PNL, Crin Antonescu, detine abilitati oratorice remarcabile, fiind, in acest moment, cel mai bun orator politic din Romania, dar ca incearca sa castige cu aceste abilitati si nu sa devina mai profund in discursul si in actiunea politica.

Cu toate acestea, editorialistul "Gandul" a apreciat ca Antonescu are, in continuare, prima sansa la alegerile prezidentiale din 2014, el sustinand chiar ca liberalul "poate" castiga competitia pentru prima functie in stat in 2014, transmite MEDIAFAX.

"Acum, el (Crin Antonescu, n.r.) are, in continuare, prima sansa pentru Presedintie, insa, din pacate, ce vad este o superficializare, o subtiere a discursului lui Crin Antonescu, devine din ce in ce mai politicianist acest discurs. Nu coboara in a treia dimensiune, nu incearca sa devina mai adanc, mai miezos acest discurs. Dimpotriva, incearca sa intre in competitie cu tipul asta de discurs galagios, superficial, spectaculos, unde, cu abilitatile oratorice remarcabile - este cel mai bun orator politic din Romania Crin Antonescu la ora asta - cu aceste abilitati politice incearca sa castige si nu incercand sa devina mai profund in discursul sau politic si in actiunea sa politica. Si asta e un lucru ingrijorator, neplacut, pentru ca poate castiga in 2014, insa, daca isi superficializeaza in continuare discursul si atitudinea, daca se politicianizeaza in continuare, in loc sa incerce sa devina mai profund, mai consistent, mai profesionist si apropiat de problemele reale, chiar cu riscul pierderii de simpatie, atunci bine nu va fi pentru noi nici cu Crin Antonescu presedinte", a spus C.T. Popescu la emisiunea "Dupa 20 de ani".

El a mai sustinut ca Antonescu a fost, de altfel, si castigatorul real al alegerilor prezidentiale din 2009, in conditiile in care performanta sa, raportata la partidul care l-a sustinut si la persoana sa, a depasit prestatiile contracandidatilor sai, Traian Basescu si Mircea Geoana.

"Cel care a castigat, in mod real, daca va uitati la cifrele, la statisticile acelor alegeri, a fost Crin Antonescu, a carui performanta raportata proportional la partid si la persoana lui era net superioara celorlalti doi, in mod evident. Ganditi-va ca in turul doi a reusit o performanta, tehnic vorbind, politica remarcabila, aducand 60% din votantii liberali, cu mana la nas, sa-l voteze pe Mircea Geoana. Asta e o performanta. Pe langa faptul ca in primul tur s-a dus peste partidul lui, in mod apreciabil, cu voturi care nu au fost ale PNL niciodata, pe care le-a adus Antonescu. A reusit si aceasta performanta, in absenta, in turul doi, determinandu-i pe oamenii aia sa faca ceva impotriva vointei lor, ca nu mureau de simpatie pentru Mircea Geoana. Tehnic vorbind, performanta principala din acele alegeri apartine lui Crin Antonescu", a mai spus C.T.Popescu.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, declarații șocante după decesul lui...
Cristian Tudor Popescu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.