Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat ca economia pe care incearca sa o faca Guvernul prin reducerea duratei concediului maternal nu este decat "praf in ochi" pentru ca banii ajung doar pentru "asfaltarea a 40 de kilometri de drum".

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat, intr-o conferinta de presa, ca economiile pe care Guvernul incearca sa le faca prin reducerea concediului maternal de la doi ani la un an sunt "praf in ochi".

"Acest Guvern Boc, de un an de zile, nu foloseste decat procedura chirurgicala a lui Ciomu - taie prin amputare tot ce poate si acum a ajuns si la bebelusi si la copiii nenascuti. Este un atac impotriva celor care nu se pot apara. Economia pe care vrea sa o faca este o farsa. 200 - 250 de milioane de euro, economia preconizata prin reducerea concediului maternal inseamna, la costurile asfaltarii drumurilor comunale de catre doamna Elena Udrea, 40 de kilometri. Este praf in ochi. Se bulverseaza linistea a 180.000 de familii din tara, atatea mame sunt in concediu maternal acum", a spus Boitan.

Presedintele Organizatiei de Femei a PNL Sibiu, Valeria Isaicu, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca, in ultimele zile, a primit mailuri, telefoane si a vorbit cu 22 de femei care urmeaza sa nasca si 13 care au nascut deja si toate s-au declarat nemultumite de reducerea concediului de maternitate si a indemnizatiilor, transmite MEDIAFAX.

"Aceasta pentru ca nu au ce sa faca cu copiii. Nu avem crese suficiente. Presupunem ca se duc la serviciu, dar unde, ca majoritatea nu mai sunt primite inapoi, decat cele care lucreaza la stat, restul sunt puse pe liber si ajung somere", a spus Isaicu.

Aceasta a explicat ca a facut un calcul si, imediat dupa nasterea unui copil, familiile sunt nevoite sa cheltuiasca cel putin 1.000 - 1.500 de lei pe luna.

"In fiecare luna, scutecele costa aproximativ 250 de lei, laptele 200 de lei, dar trebuie si hainute, sampon, creme, jucarii, carucior si patut. Avem doua cazuri de fete tinere, care au lucrat in invatamant, de abia au terminat facultatea si au fost suplinitoare. Contractul de munca, in aceste cazuri, este de noua luni. Cum se descurca cu 200 de lei alocatie pentru copil, pe timpul verii, cat este vacanta, pana in toamna cand pot reveni la munca? Consideram ca ceea ce face Guvernul Boc este un atac la dezvoltarea tarii, la cresterea copiilor", a afirmat Isaicu.

Citeste si:
Grindeanu promite 100 de kilometri de autostradă pe an
Grindeanu promite 100 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.