Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, a declarat joi, pentru Agerpres, ca nu exista nicio cerere din partea FMI privind taierea alocatiilor pentru mame si fiecare guvern are propria sa responsabilitate pentru a realiza ceea ce are de facut.
Misiunea de asistenta tehnica din partea FMI a abordat 'principiile care stau la baza alocarii sumelor pentru diverse ajutoare si beneficii in mai multe domenii. Una dintre discutii s-ar fi putut referi si la tema alocatiilor, dar nicaieri nu este stipulata expres necesitatea de a se revizui asistenta acordata mamelor si copiilor', a afirmat reprezentantul Romaniei la FMI, potrivit Agerpres.

Mihai Tanasescu a revenit asupra ideii ca 'niciodata nu a fost vorba ca FMI sa impuna ceva autoritatilor romane. Trebuie inteles ca aceste discutii sunt foarte sensibile si au o puternica incarcatura emotionala. Pentru a-si atinge anumite obiective, fiecare institutie analizeaza diferite variante. In reorganizarea beneficiilor sociale, de care este nevoie, fiindca, din pacate, este foarte multa risipa in foarte multe locuri, trebuie sa se plece de la anumite principii, de la anumite reguli si criterii. Abia dupa aceea se poate face o discutie publica privind obiectivele restructurarii, adica ce anume se doreste sa se obtina prin restructurarea beneficiilor sociale. In multe zone, si nu ma refer in special la alocatiile pentru mame si copii, beneficiile sociale exced limitele normale. Dar de aici si pana la a spune ca FMI impune anumite lucruri si politci este foarte mare distanta'.

FMI decide "soarta" copiilor nostri?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.