Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, va trebui sa dea explicatii cu privire la "incidentul" de Ziua Nationala, apreciind ca este "foarte posibila" o audiere a acestuia in Parlament.

El a facut aceste afirmatii intrebat daca a depus o sesizare privind aceasta situatie.

"Sunt convins ca la nivelul Senatului si sunt convins ca si la nivelul Apararii Nationale va exista o astfel de nevoie de clarificari si sunt convins ca domnul ministru Oprea, pentru ca, pana la urma Ministerul Apararii este cel care executa astfel de evenimente, va trebui sa ne explice unde s-a intrerupt lantul de comanda obisnuit la un astfel de ceremonial si acolo sa avem mai multa claritate cu privire la modul in care s-a respectat sau nu s-a respectat legea", a declarat presedintele Senatului, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca va avea loc o audiere a ministrului de resort, Gabriel Oprea, Geoana a spus ca acest lucru "este foarte posibil".

"Este foarte posibil ca acest lucru sa se intample", a aratat el.

"Institutional vorbind, ieri (n.r. - miercuri) a fost o greseala deliberata, in care s-a nesocotit o regula minima de functionare in statul roman", a sustinut social-democratul.

Geoana cere investigarea incidentului de la parada militara

Presedintele Senatului a aratat ca in acest caz este vorba despre "respectul fata de institutii si fata de regula care functioneaza in tara noastra", el adaugand ca aceasta a fost o jignire pe care romanii nu au meritat-o.

"Cred ca ar trebui sa conduca si la o serie de concluzii si de consecinte, pentru ca, daca suntem indiferenti fata de astfel de incalcari grosolane ale Constitutiei si ale regulilor in Romania, o sa ne obisnuim ca tara aceasta sa nu aiba niciun fel de reguli", a apreciat social-democratul.

Geoana si-a exprimat dorinta ca presa sa trateze acest subiect "fara nume si prenume ale actorilor care ocupa aceste pozitii", mentionand ca opinia publica si presa ar fi tentate sa se uite la acest subiect ca intre Geoana si Basescu.

Citeste si:
Sorin Oprescu ramane internat sub paza la Spitalul Universitar
Sorin Oprescu ramane internat...

"Este presedintele Romaniei, este presedintele Senatului si primul-ministru al Guvernului Romaniei. Ieri nu a fost vorba de Traian Basescu, de Mircea Geoana si Emil Boc, ci de presedinte, presedintele Senatului, al doilea om in stat, si primul-ministru, care este al patrulea om in stat", a subliniat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.