Presedintele Senatului Mircea Geoana va cere institutiilor abilitate sa investigheze "incidentul de la parada militara din Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Senatului, care invoca prevederile constitutionale privind ierarhia demnitatilor in stat si un ordin MApN din 2009.

"Presedintele Senatului Romaniei regreta incidentul petrecut la parada miitara de la Bucuresti organizata cu ocazia Zilei Nationale. Incidentul este cu atat mai regretabil, cu cat Ziua Nationala a Romaniei ar fi trebuit sa fie un prilej pentru a lasa deoparte atitudinile politicianiste meschine. Dorim ca acest incident sa nu umbreasca buna organizare a paradei militare. Presedintele Senatului Romaniei doreste sa sublinieze in mod deosebit pretuirea si respectul pe care le are fata de militarii romani, care s-au achitat de fiecare data cu onoare si demnitate de toate obligatiile sale. Barbatii si femeile care activeaza in cadrul Armatei Romane au fost mereu un etalon de profesionalism", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Senatului remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, dupa ce, in debutul sparadei de 1 Decembrie, premierul Emil Boc a fost cel caruia i s-a dat onorul, desi era prezent si Mircea Geoana, care, in calitate de presedinte al Senatului, este al doilea om in stat dupa presedintele tarii.

Emil Boc, huiduit la parade de 1 Decembrie

Totodata, Biroul de presa anunta ca presedintele Senatului Romaniei va solicita institutiilor abilitate sa investigheze "care au fost cauzele si motivele care au stat la baza incidentului de la parada militara din Bucuresti.

"In acest sens, dorim sa facem refeire la prevederile constitutionale care stabilesc in mod precis si fara echivoc care este ierarhia demnitatilor in statul roman. In plus, dorim sa ne referim si la un ordin MApN din martie 2009, care precizeaza ca onorul militar se acorda in urmatoarea ordine: presedintelui Romaniei, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, primului-ministru, ministrului Apararii si sefului Statului Major General", precizeaza Biroul de presa al Senatului in comunicat, care se incheie cu formula "presedintele Senatului Romaniei doreste sa adreseze un sincer La Multi Ani, tuturor romanilor, din tara sau din strainatate, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei".

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.